Meny Stäng

Laminatgolv

När du börjar leta efter nytt golv till ditt hem kommer du att stöta på olika alternativ. Ett av de vanligaste alternativen är laminatgolv. Ett sådant kan du köpa i så gott som vilken byggshop som helst. De finns dessutom i många andra butiker där det även finns en byggavdelning. Dessa golv finns i olika prisklasser och det finns en hel del prisvärda alternativ. Att lägga in ett nytt laminatgolv behöver inte alls bli ett dyrt projekt.

Fördelar med laminatgolv

Det finns gott om fördelar med den här typen av golv. Laminat är ett bra val i både kök, hall och vardagsrum. Detta är rum som används mycket och rum där det är viktigt att ha hållbara golv. Laminatgolv är just det; hållbara. Först och främst gäller det att vara medveten om att det finns olika typer av laminat. Högtryckslaminat är det alternativ som lämpar sig bäst för den som är ute efter ett hållbart golv. De här golven är behandlade för att stå emot väta.

Råkar någon spilla ut vatten på dem, vilket är vanligt i ett kök, är det ingen katastrof. De här golvet tål väta på ett bra sätt. De tål också hundar och katter som springer på dem. Du behöver inte vara orolig att springande tassar med klor ska ge fula märken. Vidare är de nyare laminatgolven utrustade med ett ljuddämpande material på undersidan. Detta är bra eftersom det ger en behaglig ljudnivå i hemmet. Laminatgolven är dessutom enkla att lägga in. Det gör att du sparar både tid och pengar. Oavsett om du väljer att själv lägga in golvet eller anlita hjälp är detta naturligtvis en fördel.

Ett utseende du gillar

Att hitta ett laminatgolv som uppfyller dina utseendemässiga krav bör inte ge några problem. Det finns massor att välja på. Tekniken har kommit så långt att du idag kan hitta laminat som ser ut precis som trä eller sten. Det spelar ingen roll om du bor i en modern nybyggd villa eller en gammal sekelskiftesvåning. Laminatgolv kan passa in i miljön oavsett bostad. Du kan titta runt i butikerna på nätet för att se det stora utbudet. Du kan naturligtvis även gå in i en byggshop i din hemstad. Chansen är stor att du kommer bli förvånad och imponerad över det stora urvalet. Du kan hitta lättlagda klickgolv som ser ut som ek, mosaik, klinker eller furu. Priset per kvadratmeter är ofta betydligt lägre än om du skulle köpa ett äkta stengolv eller trägolv. Det är dessutom enklare att byta ut.

Underhållet av ett laminatgolv är inte speciellt krävande. Detta gör också att många fastnar för just denna typ av golv. När du väljer ett laminatgolv kan du ofta välja mellan olika modeller. Det går exempelvis att få som 1-stavslaminat, 2-stavslaminat, 3-stavslaminat samt som plattor. Många upptäcker att de klarar att lägga golvet själva, utan hjälp från hantverkare. Detta gör också att de sparar ännu mer pengar. Skulle de så småningom vilja byta golv är laminaten enkel att ta bort och det blir lika enkelt att lägga något nytt.

Källor:

https://www.skil.se/anvisningar-steg-for-steg/lagga-laminatgolv.html
https://www.hus.se/forum/t3734.html